Cartofi noi la cuptor & Prosecco Superiore Brut, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Brut, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Brut, Carpene Malvolti

Un spumant foarte potrivit atât pentru a însoţi aperitivele, cât şi pentru a dezlega limbile şi a aduce zâmbetul pe faţa mesenilor. Avem de-a face cu o expresie clasică a soiului Glera, vinificat într-un stil proaspăt, impetuos chiar, cu note aromatice inedite, ce merg în registrul ierburilor şi al fructelor amărui condimentate. Culoarea vinului este galben pai, cu o perlare ce debutează intens, iar mai apoi devine foarte fină. Nasul e discret, cu aluzii ierboase, pomelo şi coajă de pâine proaspătă. Corpul este cremos, cu o excelentă aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul, direct şi intens, e centrat pe mere verzi, grapefruit şi lime, la care se adaugă impresii de drojdii fine şi anason. Postgustul, crocant şi suculent, lasă senzaţii amărui, elegante, de coajă de citrice.

Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest