Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

 
25 Oct 2017
SHARE :
Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury este unul dintre cele mai bune vinuri albe româneşti ale momentului, aducând în pahare acea impresie de eleganţă şi echilibru pe care o au majoritatea creaţiilor enologului Aurel Rotărescu. Culoarea este galben auriu opalescent, iar nasul este delicat, cu vanilie, flori albe de câmp şi note de pâine proaspăt prăjită. Are o excelentă aciditate, iar alcoolul este impecabil integrat în corpul dens şi onctuos. Gustul este centrat pe mere coapte, lime, fagure de miere şi unt. Postgustul este lung, intens, lăsând senzaţii de lemn dulce vanilat. Temperatura de servire poate fi ceva mai mare, între 10 şi 12 grade, iar o scurtă decantare de 15 minute va aduce vinul în forma sa maximă.

Conopidă gratinată cu piept de pui şi ciuperci

Reţeta lui Costăchel | Conopidă gratinată cu piept de pui şi ciuperci

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment