Culibiaca cu peşte & Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

 
6 Jun 2018
SHARE :
Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Chiar dacă, în fiecare an, cel de-al cincilea soi care intră în componenţa cupajului Solo Quinta se schimbă (dar este întotdeauna un soi roşu vinificat în alb), restul de patru, mereu aceleaşi, asigură o personalitate distinctă şi o calitate constantă acestui brand. Astfel, aproape toate categoriile de consumatori pot găsi ceva atrăgător la acest vin, de la cei care de-abia fac primii paşi în lumea vinului şi până la “amatorii avizaţi”. În 2017, enologul australian Hartley Smithers, cel care semnează cu mândrie pe eticheta acestui vin ajuns deja la a 10-a ediţie, a refăcut formula iniţială cu care s-a lansat Solo Quinta: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel şi Cabernet Sauvignon (vinificat în alb). Culoarea vinului este galben auriu, strălucitor. Nasul aduce un mix de soc, iasomie, vanilie şi lemn. Corpul este masiv, bine susţinut de alcool şi cu o excelentă aciditate. Gustul este complex, cu pară bergamotă, anason, lime, grapefruit şi ardei gras, totul aşezat pe o frumoasă bază minerală. Postgustul este lung, aromatic, aducând, pe final, note de fagure de miere, mentă, busuioc şi senzaţii afumate. Un vin de gastronomie, pe care vă recomand să-l serviţi la 10-12 grade, alături de o culibiaca cu peşte.

Culibiaca cu peşte

Reţeta lui Costăchel | Culibiaca cu peşte

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment