Friptură de curcan & Nedeea 2016, Vinarte

 
19 Dec 2018
SHARE :
Nedeea 2016, Vinarte

Nedeea 2016, Vinarte

Nedeea are o ţintă bine definită: e destinat amatorilor de cupaje complexe, din soiuri neaoşe româneşti. După ştiinţa mea, avem de-a face cu o combinaţie unică de soiuri roşii: Fetească Neagră, Novac şi Negru de Drăgăşani. Vinul are o culoare vişinie cu bordură violet, iar nasul este exuberant, cu mure, coacăze, note de tutun şi condimente. Are un corp rotund, care pendulează între rustic şi elegant, o bună aciditate şi alcool destul de bine evidenţiat. Aromele predominante sunt cele de vişine şi cireşe negre amare, dar, dacă mai e lăsat puţin în pahar, vinul dezvăluie şi note de scorţişoară, piper şi lemn dulce. L-aş recomanda (puţin răcit) alături de o friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac.

Friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac

Reţeta lui Costăchel | Friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment