Muşchi de vită cu ciuperci & Magari 2014, Ca’Marcanda

Magari 2014, Ca'Marcanda (Gaja)

Magari 2014, Ca’Marcanda (Gaja)

Un “super toscan” din Merlot, Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, produs la crama Ca’Marcanda, situată în celebra regiune Bolgheri, aparţinând nu mai puţin celebrului Angelo Gaja – singurul producător italian care face vin în trei zone viticole rivale: Piemont, Montalcino şi Bolgheri. “Magari” este un cupaj cu o eleganţă şi o fineţe demnă de un Premier Grand Cru Classé bordelez. Vinul are un nas complex, cu pământ reavăn, note vegetale şi piele tăbăcită. Corpul este zvelt, cu o frumoasă textură susţinută de cele două varietăţi de Cabernet, lăsând o încântătoare senzaţie de catifelare datorată prezenţei majoritare a Merlot-ului. Gustativ vine cu fructe negre supracoapte, senzaţii de carne crudă şi lemn afumat, totul pe un fond condimentat, cu note de tabac. Un vin încă tânăr, dar cu un bun potenţial de învechire. O alegere înţeleaptă pentru o masă festivă.

Muşchi de vită cu ciuperci pe canapea

Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci pe canapea

4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest