Paste cu măsline şi sos de roşii & Marius Grenache & Syrah 2016

Marius Grenache & Syrah 2017, Michel Chapoutier

Marius Grenache & Syrah 2017, Michel Chapoutier

Acest vin are un singur defect: este prea ieftin pentru câtă plăcere livrează şi cred că ar fi pe deplin îndreptăţit să primească o menţiune “best-buy”. Avem de-a face cu un cupaj de 65% Grenache şi 35% Syrah, maturat în bazin de beton, fără aportul lemnului, după metoda tradiţională din Languedoc. Rezultatul este un vin intens şi expresiv, care etalează toată frumuseţea fructului, fără niciun fel de machiaj. Culoarea este vişiniu închis, cu bordură roşie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, condimente şi senzaţii migdalate. Corpul mediu, cu taninuri catifelate şi dulci, integrează perfect alcoolul şi aciditatea. Gustul debutează cu un mix de coacăze, mure şi vişine supracoapte care, după o scurtă evoluţie în pahar, face loc unor delicate senzaţii florale şi minerale. Postgustul prelung lasă impresii de sâmbure de cireaşă amară, smochine şi piper negru. O decantare de 1 oră şi, mai ales, o temperatură de servire care să nu depăşească 10 grade sunt mai mult decât recomandate. Ca şi sfatul de a nu rata acest veritabil chilipir.

Paste cu măsline şi sos de roşii

Reţeta lui Costăchel | Paste cu măsline şi sos de roşii

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest