razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu nuci & Prosecco Brut, Le Contesse

Prosecco Brut, Le Contesse

Un spumant din regiunea italiană Treviso, obţinut din soiul Glera, prin refermentare în autoclave de inox. Excelează prin fineţe, eleganţă şi note florale. Culoarea este galben pai, iar perlarea este intensă, cu bule fine şi persistente. Nasul aduce flori de portocal, soc şi coajă de citrice. Corpul este plin, cu un discret rest de zahăr, o textură cremoasă, o excelentă aciditate şi o prezenţă foarte discretă a alcoolului. Gustul este intens, cu mere galbene, grapefruit şi pară bergamotă. Postgustul e lung, proaspăt, lăsând senzaţii minerale, aluzii vanilate şi de patiserie fină. Foarte deschis la asocieri gastronomice, de la antreuri, salate şi peşte, până la deserturi bazate pe cremă de brânză şi lămâie.

Paste cu nuci, brânză și sos de smântână
Reţeta lui Costăchel | Paste cu nuci, brânză și sos de smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pâine umplută & Fiano di Avellino 2015, Vesevo

Vinurile albe din sudul Italiei sunt, de multe ori, prea uşor trecute cu vederea în favoarea celor roşii. Aş încerca azi să repar, măcar în […]

Learn More
Côte des Roses Rosé 2017, Gérard Bertrand

Frigărui de ciuperci cu porumb & Côte des Roses Rosé 2017

Amatorii de rozéuri de “Lume Nouă”, cred că ar trebui, în opinia mea, să ocolească vinul de azi. În schimb cei care au ajuns deja […]

Learn More
Jiana Rosé 2020, Crama Oprişor

Frigărui de pui cu lămâie şi şofran & Jiana Rosé 2020, Crama Oprişor

Un rozé neobişnuit, atât în privinţa combinaţiei de soiuri (Shiraz şi Pinot Noir), cât şi datorită culorii lui intense, care aminteşte, pentru nostalgici, de celebrul […]

Learn More