razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tagliatelle cu somon afumat & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca
Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca
Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d’Oca

Un Prosecco delicat şi precis, cu o textură densă şi arome fructate. Acest spumant realizat din soiul Glera, prin refermentare în tanc de inox, are o culoare galben deschis, cu tentă verzuie şi o perlare fină şi constantă. Nasul vine cu flori albe de câmp, soc şi miez de pâine caldă. Corpul este cremos, cu alcool insesizabil (11%) şi un rest de zahăr destul de consistent (16 g/l), perfect echilibrat de aciditatea vie. Gustul aduce mere verzi, piersici şi nectarine, la care se adaugă discrete impresii de patiserie fină. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă elegante senzaţii de citrice dulci amărui. Dacă e bine răcit, se poate dovedi extrem de potrivit alături de o porţie de tagliatelle cu somon afumat.

Tagliatelle cu somon afumat
Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu somon afumat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest