Tagliatelle cu somon afumat & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

 
7 Nov 2018
SHARE :
Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca

Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d’Oca

Un Prosecco delicat şi precis, cu o textură densă şi arome fructate. Acest spumant realizat din soiul Glera, prin refermentare în tanc de inox, are o culoare galben deschis, cu tentă verzuie şi o perlare fină şi constantă. Nasul vine cu flori albe de câmp, soc şi miez de pâine caldă. Corpul este cremos, cu alcool insesizabil (11%) şi un rest de zahăr destul de consistent (16 g/l), perfect echilibrat de aciditatea vie. Gustul aduce mere verzi, piersici şi nectarine, la care se adaugă discrete impresii de patiserie fină. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă elegante senzaţii de citrice dulci amărui. Dacă e bine răcit, se poate dovedi extrem de potrivit alături de o porţie de tagliatelle cu somon afumat.

Tagliatelle cu somon afumat

Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu somon afumat

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment