Tăiţei cu hribi & Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

 
7 Feb 2018
SHARE :
Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Feteasca Albă ar trebui să fie, în opinia mea, soiul alb reprezentativ al României. Prin urmare, după această logică, orice producător autohton serios ar trebui să aibă cel puţin o Fetească Alba în portofoliu. Din păcate, e destul de greu să găseşti, în piaţa noastră, prea multe exemplare reuşite din acest soi. Din fericire, azi avem de-a face cu o Fetească Alba competentă, care vine, poate nu întâmplător, tocmai de la gigantul Jidvei. Este vorba despre un vin care îmbina eleganţa cu prospeţimea şi care se califică, fără probleme, într-un top virtual al Feteştilor Albe româneşti. Culoarea este galben pai, iar nasul vine cu mix discret de flori albe de câmp, iarbă proaspăt cosită şi caise verzi. Corpul este onctuos, cu alcool (12%) perfect integrat şi cu o aciditate bine dozată. Gustul este răcoritor, cu măr copt, pară bergamotă şi fine senzaţii de alune prăjite. Finalul este lung, citric, lăsând o subtilă impresie amăruie. Un vin solar, de vară, de băut seara pe răcoare, alături de o porţie de tăiţei cu hribi şi smântână.

Tăiţei cu hribi şi smântână

Reţeta lui Costăchel | Tăiţei cu hribi şi smântână

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment