razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tort cu ciocolată şi nuci & Nectar Pedro Ximenez

Vă propun să facem o scurtă incursiune în universul fabulos al celebrului vin fortifiat numit Sherry, Jerez sau Xérès. Astăzi, un Jerez Dulce, vin de desert obţinut din soiul alb Pedro Ximenez. Acest vin nu are an de recoltă, fiind un cupaj din mai mulţi ani consecutivi. După ce răcim vinul cam la 15 grade şi-l turnăm în pahare ceva mai mici începe spectacolul… Culoarea este maro închis (mahon) opac iar consistenţa sa uleioasă este foarte neobişnuită. Nasul vine cu o avalanşă de arome: nucă, miere, curmale, alune, iod, cremă de zahăr ars şi halviţă. Gustul este copleşitor: dulceaţă de nuci verzi, caramel, stafide, zahăr ars, fagure de miere, smochine, eucalipt şi mocca. Îndrăznesc să spun că încă nu s-a inventat desertul la care acest vin să nu se potrivească!

Reţeta lui Costăchel | Tort cu ciocolată şi nuci

3 Comments

  1. Toate visele pe care le fauriti la finalul anului sa se implineasca. Noul an sa va daruiasca sanatate, pace si caldura in suflet in case fericire, armonie si iubire, un an extraordinar! “LA MULTI ANI”

  2. Inchin de azi pentru Sf Ioan un pahar de sampanie nou lansata pe piata,in onoarea celui care aduce protectie si bucurie celor dragi .”La multi ani!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *