Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

 
30 May 2018
SHARE :
Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu un vin obţinut în spiritul Rieslingului de Rin, prin metoda Schilfwein, care presupune uscarea strugurilor pentru a le concentra aroma. Boabele pierd semnificativ în greutate şi asta explică, în parte, preţul acestui vin. Vă garantez însă că experienţa gustativă va face toţi banii. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe de chihlimbar. Nasul aduce arome intense de litchi, trandafir de dulceaţă şi busuioc. Corpul este masiv şi onctuos, cu un rest de zahăr foarte consistent, “eroic” echilibrat de aciditate. Gustul este centrat pe fagure de miere, smochine, coajă de portocală confiată şi peltea de gutui. Postgustul este prelung, dulce, dar în acelaşi timp foarte proaspăt, exotic şi condimentat. Serviţi-l răcit pe la 8-10 grade şi savuraţi-l alături de un tort de bezea cu pepene galben şi afine.

Tort de bezea cu pepene galben şi afine

Reţeta lui Costăchel | Tort de bezea cu pepene galben şi afine

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment