razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de porc & Alira Grand Vin Fetească Neagră 2011

Când eram ceva mai tânăr, îmi plăcea să ascult muzica “cu başii şi înaltele la maxim”. Este exact senzaţia pe care mi-a dat-o această Fetească Neagră din regiunea dobrogeană Aliman: e intensă, “gemoasă” şi foarte expresivă. Culoarea vinului este vişinie, cu bordură maronie, indicând un vin matur. Nasul este “aşezat”, cu coacăze, vişine şi magiun de prune. Corpul este masiv, cu o bună aciditate, alcoolul e bine evidenţiat, iar taninurile sunt dulci şi tandre. Gustul este complex, debutând cu fructe negre supracoapte şi smochine afumate, evoluând către ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul, foarte lung şi persistent, lasă impresii de trufe de pădure, tabac şi condimente exotice. Un vin memorabil, care va fi perfect pentru consum, după o carafare de 1 oră, la o temperatură nu mai mare de 14-16 grade.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de porc cu ciuperci
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Praz gratinat & Mistinguett Cava Brut Rosé

Un spumant rozé, obţinut din Garnacha (Grenache) şi Monastrell (Mourvèdre), originar din regiunea Penedès, epicentrul catalan al producţiei de Cava. Un vin elegant precum o […]

Learn More
Piatra Neagră 2019, Chateau Cojusna

Piatra Neagră 2019, Chateau Cojusna

Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Saperavi (soi de origine georgiană), produs în regiunea Cojusna (centrul Republicii Moldova), maturat 18 luni în baricuri de […]

Learn More

Pere cu vin roşu & Beaujolais Nouveau

Reţeta lui Costăchel este una neobişnuită dar foarte binevenită pentru sfârşitul postului. La fel de neaşteptată va fi şi propunerea mea de asociere cu vinul: […]

Learn More