razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rasol de chefal & Signature Sauvignon Blanc 2015, Misty Cove

Un Sauvignon Blanc din Marlborough, Noua Zeelandă, care defineşte, cu precizie, stilul zonei: foarte ierbos, cu arome de rucola şi citrice verzi, totul susţinut de o aciditate exemplară. Este genul de vin pe care, odată gustat, îl recunoşti dintr-o mie, cu ochii închişi. Culoarea este galben deschis, opalescent, iar nasul e intens, cu iarbă verde proaspăt cosită, sparanghel şi soc. Gustul este proaspăt, crud şi crocant, cu o avalanşă de fructe tropicale, coajă de grapefruit şi ardei verde. Postgustul este foarte lung, liniar, cu plăcute senzaţii minerale şi (din nou!) ierboase. Nu trebuie răcit prea tare (cam la 10 grade e perfect) şi merge de minune alături de o porţie de chefal cu sos de capere şi usturoi.

Reţeta lui Costăchel | Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa […]

Learn More
DFR Merlot 2021 BIO, Domeniile Franco-Române

Raţă la cuptor & DFR Merlot 2021, Domeniile Franco-Române

Un Merlot 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin tânăr şi viguros, cu o structură compactă şi o bună aciditate, care […]

Learn More
Terra Romana Milenium alb 2016, SERVE

Sparanghel cu sos maltez & Terra Romana Milenium alb 2016

Dacă “Milenium alb” ar fi o piesă muzicală (şi comparaţia nu e deloc departe de realitate), aş zice că ea începe şi se termină cu […]

Learn More