Un Chardonnay pursânge, provenind din nord vestul Burgundiei, mai precis din regiunea Chablis (Fourchaume). Cum în Chablis maturarea în baric nu e deloc monedă curentă, nici în cazul de faţă, vinul nu a luat câtuşi de puţin contact cu lemnul. Terroirul calcaros, coroborat cu maturarea pe drojdii fine, în tancuri de inox, a dat naştere acestui vin de o remarcabilă fineţe, bine structurat, cu o intensă prospeţime şi mineralitate. Culoarea este galben deschis, cu inflexiuni de chihlimbar, iar nasul aduce un buchet de caise, lime şi o puternică senzaţie de praf de calcar. Corpul este amplu şi cremos, cu o aciditate revigorantă şi alcool impecabil integrat. Gustul este proaspăt, crocant, cu mere şi caise verzi, la care se adaugă note condimentate, vag mentolate. Postgustul este lung, mineral, citric amărui, cu o subtilă astringenţă. Un vin care îmi confirmă suspiciunea că, în regiunea Chablis, cu precădere, poţi găsi expresia princeps a soiului Chardonnay.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)