razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de fasole verde & Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Un Chardonnay din sudul Franţei (Languedoc), care excelează prin discreţie, fineţe şi echilibru. Un vin ajuns la maturitate, care aduce cu el o atmosferă solară, mediteraneană. Culoarea este galben auriu, strălucitor, iar nasul este reţinut, cu flori de salcâm şi fructe albe confiate. Are un corp plin, o textură compactă, alcool impecabil integrat şi o bună aciditate. Gustul este direct şi echilibrat, cu mere coapte, caise şi accente de lime. Postgustul, lung şi intens, lasă impresii de cireşe albe amărui, citrice coapte şi fine aluzii mentolate. Un vin care ştie să acompanieze, cu eleganţă, o mâncare de fasole verde.

Mâncare de fasole verde
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de fasole verde
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Brut Millesimato 2021, Porta Leone

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut Millesimato 2021, Porta Leone

Un spumant brut, din Glera 100%, provenind din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obţinut prin metoda Charmat (refermentare în cisternă de inox), un vin la […]

Learn More
Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Latkes & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More
Navicella Alb 2019, Jelna

Ouă la cuptor & Navicella Alb 2019, Jelna

Un cupaj complex, care îţi dă o acută senzaţie de “verde”, la care se adaugă impresii vegetale şi minerale, ce amintesc de unele vinuri din […]

Learn More