razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mere coapte umplute & Moscato Rose, Gancia

Moscato Rose, Gancia

Un frizante italian ce provine de la crama lui Carlo Gancia, primul italian care a făcut vin spumant, în Piemonte. La bază are stilul Moscato d’Asti: e dulce, intens aromat, are o prezenţă discretă a alcoolului (doar 7%) şi o perlare “grăbită”. Gancia aduce o mică “îmbunătăţire” spumantului piemontez, folosind şi struguri roşii adăugaţi clasicului Moscato Bianco. Iată de ce spumantul are o splendidă culoare trandafirie, cu discrete irizaţii arămii, luminoase. Nasul vine cu clasicele note de piersică, flori de portocal şi trandafiri de dulceaţă. Aciditatea medie şi restul de zahăr consistent dau vinului un corp plăcut şi onctuos. Gustul este intens, cu arome de nectarine, toast şi fagure de miere. Postgustul, lung, aromatic, lasă pe cerul gurii senzaţii dulci-amărui de coajă de citrice. Nu uitaţi să-l răciţi bine (6-8 grade Celsius) şi să-l serviţi la desert. Eu unul, l-am băut alături de nişte mere coapte umplute, iar efectul a fost unul de senzaţie.

Mere coapte umplute
Reţeta lui Costăchel | Mere coapte umplute
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Volovan & Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Un vin elegant, cu un corp suplu, îmbrăcat cu discreţie în note de baric, având în prim plan multe fructe roşii şi condimente. Culoarea este […]

Learn More

Salată de mere & Prosecco Corte delle Calli

Un spumant italienesc din regiunea Treviso, obţinut prin metoda refermentării în tanc de inox. E oarecum ironic faptul că această tehnică de vinificare, specifică pentru […]

Learn More

Salată niçoise & Arnasi Pinot Grigio 2015, Tenuta Valleselle

Cea mai mare greşeală pe care poţi s-o faci când guşti un Pinot Grigio din nordul Italiei este să-l compari cu un Pinot Gris din […]

Learn More