razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ananas la grătar cu sos de mentă & Contessa 2015, Villa Vinèa

Selection Contessa 2015, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, un vin special, obţinut din struguri culeşi târziu şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin. Culoarea este galben cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc şi tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu şi elegant, aciditatea intensă susţine perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tuşe citrice şi note de miere de albine, peltea de gutui şi piersici confiate. Postgustul, prelung şi extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte şi stafide albe.

Ananas la grătar cu sos de mentă
Reţeta lui Costăchel | Ananas la grătar cu sos de mentă
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Terra Romana Rose 2019, SERVE

Cartofi umpluţi cu peşte & Terra Romana Rose 2019, SERVE

Chiar dacă Terra Romana nu mai este demult singurul roze românesc demn de luat în seamă, el rămâne, în continuare, un reper solid, genul acela […]

Learn More
Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Rizoto cu pui & Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Un Sauvignon Blanc de pe Târnave care ar cam ajunge la tiebreak, dacă ar juca cu un Sancerre, un Pouilly-Fumé, sau cu orice alt exemplar […]

Learn More
Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Musaca de dovlecei & Cupola Sanctis 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More