razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ananas la grătar cu sos de mentă & Contessa 2015, Villa Vinèa

Selection Contessa 2015, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, un vin special, obţinut din struguri culeşi târziu şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin. Culoarea este galben cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc şi tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu şi elegant, aciditatea intensă susţine perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tuşe citrice şi note de miere de albine, peltea de gutui şi piersici confiate. Postgustul, prelung şi extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte şi stafide albe.

Ananas la grătar cu sos de mentă
Reţeta lui Costăchel | Ananas la grătar cu sos de mentă
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Bodvár No. 8 Rosé 2018

Salată Boeuf & Bodvár No. 8 Rosé 2018

Un rozé de Provence, la fel de fin şi de sofisticat precum sticla în care este îmbuteliat. Un cupaj de Grenache, Cinsaut şi Syrah, cu […]

Learn More
DFR Fetească Neagră BIO 2020, Domeniile Franco-Române

Cartofi umpluţi & DFR Fetească Neagră BIO 2020, Domeniile Franco-Române

O Fetească Neagră tipică de Dealu Mare, cu o textură catifelată şi taninuri ferme, care seduce printr-o combinaţia bine echilibrată de fructe negre, condimente şi […]

Learn More
Shiraz 2016, Oxford Landing

Pui cu ciuperci & Shiraz 2016, Oxford Landing

Dacă vă întrebaţi de ce Shirazul din sudul Australiei este atât de popular, arunci vinul de azi e pregătit să vă ofere un bun răspuns. […]

Learn More