razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Frigărui de ciuperci cu porumb & Côte des Roses Rosé 2017

Côte des Roses Rosé 2017, Gérard Bertrand

Amatorii de rozéuri de “Lume Nouă”, cred că ar trebui, în opinia mea, să ocolească vinul de azi. În schimb cei care au ajuns deja (sau sunt curioşi) să pătrundă în lumea subtilă, elegantă şi rafinată a vinurilor rozé din sudul Franţei, ei bine, acest cupaj de Grenache, Syrah şi Cinsault le va oferi ocazia perfectă de a gusta “originalul”. Nimic nu e ostentativ la acest vin, totul e în doze discrete, dar perfect echilibrate. Culoarea este roz pal, translucid, iar nasul aduce adieri de petale de trandafir, soc şi peltea de gutui. Textura e compactă şi onctuoasă, fără a-i lipsi însă aciditatea şi vioiciunea. Gustul vine cu aluzii fine de citrice amărui, mere coapte şi cireşe de mai. Postgustul este lung, lăsând senzaţii vag minerale şi o undă de prospeţime revigorantă. Aerul aristocratic al acestui roze este confirmat şi de forma, foarte creativă, a sticlei şi de închiderea, modernă, cu dop de sticlă. Un ansamblu desăvârşit.

Frigărui de ciuperci cu porumb
Reţeta lui Costăchel | Frigărui de ciuperci cu porumb
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Arrogance alb demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Scrumbie la cuptor & Arrogance alb demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Un cupaj demisec în care Feteasca Alba, majoritară, aduce onctuozitate şi fineţe, iar Tămâioasa Românească (25%) vine cu note aromatice extrem de ofertante. Un vin […]

Learn More
Navicella Alb 2019, Jelna

Ouă la cuptor & Navicella Alb 2019, Jelna

Un cupaj complex, care îţi dă o acută senzaţie de “verde”, la care se adaugă impresii vegetale şi minerale, ce amintesc de unele vinuri din […]

Learn More
Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Mazăre cu carne & Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – denumită şi Rară Neagră, în Republica Moldova, e un soi autohton ale cărui origini se pierd undeva în perioada geto-dacilor. Azi, enologul […]

Learn More