razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Frigărui de ciuperci cu porumb & Côte des Roses Rosé 2017

Côte des Roses Rosé 2017, Gérard Bertrand

Amatorii de rozéuri de “Lume Nouă”, cred că ar trebui, în opinia mea, să ocolească vinul de azi. În schimb cei care au ajuns deja (sau sunt curioşi) să pătrundă în lumea subtilă, elegantă şi rafinată a vinurilor rozé din sudul Franţei, ei bine, acest cupaj de Grenache, Syrah şi Cinsault le va oferi ocazia perfectă de a gusta “originalul”. Nimic nu e ostentativ la acest vin, totul e în doze discrete, dar perfect echilibrate. Culoarea este roz pal, translucid, iar nasul aduce adieri de petale de trandafir, soc şi peltea de gutui. Textura e compactă şi onctuoasă, fără a-i lipsi însă aciditatea şi vioiciunea. Gustul vine cu aluzii fine de citrice amărui, mere coapte şi cireşe de mai. Postgustul este lung, lăsând senzaţii vag minerale şi o undă de prospeţime revigorantă. Aerul aristocratic al acestui roze este confirmat şi de forma, foarte creativă, a sticlei şi de închiderea, modernă, cu dop de sticlă. Un ansamblu desăvârşit.

Frigărui de ciuperci cu porumb
Reţeta lui Costăchel | Frigărui de ciuperci cu porumb
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Fasole bătută & Riesling, Budureasca

Haideţi să ne închipuim că suntem flămânzi şi că avem la aperitiv minunata reţetă de fasole bătută (cu făcăleţul) pe care ne-o propune Costăchel. Mai […]

Learn More

Fasole verde mocănească & Caloian Sauvignon Blanc

Dacă reţeta lui Costăchel de păstăi cu mujdei, la origine din Ardeal, a fost consacrată tocmai în Dobrogea, nu văd nici un motiv să n-o […]

Learn More
Enira Reserva 2014, Domaine Bessa Valley

Canelloni umpluţi cu carne & Enira Reserva 2014, Domaine Bessa Valley

Un vin foarte tânăr şi totuşi perfect şlefuit, gata de băut chiar acum. Enira Reserva este un cupaj complex de Syrah, Merlot, Petit Verdot şi […]

Learn More