razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Inele de calamar pane & Sauvignon 2016, Nals Margreid

Sauvignon Blanc 2016, Nals Margreid

Un vin care îţi invadează nasul şi papilele, cam asta e prima senzaţie. După ce te dezmeticeşti puţin, încerci să-ţi dai seama ce anume primează: mineralitatea, aciditatea, notele florale sau cele de fructe tropicale. E greu de spus, toate cele patru componente sunt în perfect echilibru. Avem de-a face cu un Sauvignon (Blanc, evident) maturat în inox, un vin provenind din nord-estul extrem al Italiei (Südtirol-Alto Adige), o zonă submontană unde diferenţele mari de temperatură de la zi la noapte “pompează” aciditate şi arome intense în struguri. Atât olfactiv cât şi gustativ, senzaţiile dominante sunt cele de grapefruit, ardei verde şi soc, în toate conjugările posibile, cu impresii citrice şi calcaroase, în plan secund. Un postgust intens, lung şi plin de prospeţime, încheie parcursul remarcabil al acestui vin “de munte”, care s-ar potrivi de minune alături de nişte inele de calamar pane.

Inele de calamar pane
Reţeta lui Costăchel | Inele de calamar pane
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sauvignon Blanc 2021, Zaig

Cartofi la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Zaig

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa-Teaca (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin sec şi mineral, cu note aromatice exotice. Culoare galben pai şi nas intens, cu […]

Learn More

Tartină napolitană & Cuvée Nicolae 2015, Domeniile Tohani

Un vin cu arome intense, un cupaj sofisticat şi extrem de bine cizelat, obţinut din două soiuri româneşti – Tămâioasă Românească şi Fetească Albă şi […]

Learn More

Muşchi Wellington & Origini Fetească Neagră

Dacă reţeta lui Costăchel ne demonstrează că muşchiul de vită este campionul cărnurilor roşii, vinul recomandat astăzi ne va reaminti că Feteasca Neagră este regina […]

Learn More