razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paella & Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, Montagner

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Montagner

Un Prosecco elegant şi delicat, produs prin metoda Charmat, ce face trimitere mai degrabă la un spumant franţuzesc decât la unul italian. E genul de vin care nu vrea să te cucerească din prima, ci te provoacă să-l descoperi. Are o culoare galben pai, cu tentă verzuie, o perlare fină şi îndelungă şi un nas reţinut, cu note de flori exotice, alune prăjite şi patiserie. Corpul este suplu, cu o textură cremoasă şi un bun echilibru între alcool, aciditate şi restul de zahăr. Gustul este destul de atipic pentru soiul Glera, dar are, fără doar şi poate, o personalitate puternică. Avem de-a face cu un mix de arome dulci-amărui, de caise confiate şi coajă de citrice, la care se adaugă senzaţii minerale, puţin sărate. Finalul este lung, proaspăt, cu aluzii de grapefruit şi ceai verde. Ca să se exprime în voie, nu-l răciţi prea tare: 8-10 grade e numai bine.

Paella
Reţeta lui Costăchel | Paella
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

Souvlakia & Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

O Fetească Neagră vrânceană, frumos evoluată, aflată în plină forţă şi vigoare, cu un fin echilibru între notele de fructe roşii şi cele de baric. […]

Learn More

Vărzări moldoveneşti & La Cetate Miracol Chardonnay

Iată un moment prielnic pentru a demola un mit întreţinut cu multă grijă de unii producători de vin. Şi mă refer aici la teoria conform […]

Learn More
Appassimento Rosso 2023, Capo Zafferano

Trufe de ciocolată neagră & Appassimento Rosso 2023, Capo Zafferano

Un cupaj eclectic de Negroamaro, Primitivo şi Merlot, originar din regiunea Puglia (sudul Italiei), un vin demisec, bine finisat, bazat pe note intense de fructe […]

Learn More