razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paella & Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, Montagner

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Montagner

Un Prosecco elegant şi delicat, produs prin metoda Charmat, ce face trimitere mai degrabă la un spumant franţuzesc decât la unul italian. E genul de vin care nu vrea să te cucerească din prima, ci te provoacă să-l descoperi. Are o culoare galben pai, cu tentă verzuie, o perlare fină şi îndelungă şi un nas reţinut, cu note de flori exotice, alune prăjite şi patiserie. Corpul este suplu, cu o textură cremoasă şi un bun echilibru între alcool, aciditate şi restul de zahăr. Gustul este destul de atipic pentru soiul Glera, dar are, fără doar şi poate, o personalitate puternică. Avem de-a face cu un mix de arome dulci-amărui, de caise confiate şi coajă de citrice, la care se adaugă senzaţii minerale, puţin sărate. Finalul este lung, proaspăt, cu aluzii de grapefruit şi ceai verde. Ca să se exprime în voie, nu-l răciţi prea tare: 8-10 grade e numai bine.

Paella
Reţeta lui Costăchel | Paella
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi franţuzeşti & Cava Brut Nature, Castellroig

Dacă tot avem cartofi franţuzeşti, eu zic să îi asociem cu un vin spaniol, mai precis cu un spumant. Constat cu bucurie că 2012 este […]

Learn More

Urdă cu ardei gras & Young Liliac Fruity 2015

O combinaţie curajoasă, obţinută din două soiuri aromatice, fiecare cu multă personalitate: Sauvignon Blanc şi Traminer. Chiar dacă m-aş fi aşteptat ca unul din cei […]

Learn More

Culibiaca cu peşte & Greco di Tufo 2016, Vesevo

Un vin solar, cu multă fineţe şi un bun echilibru între aromele florale, fructate şi minerale. Culoarea este galben pal, cu irizaţii verzui, iar nasul […]

Learn More