razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Îngerii Sauvignon Blanc, Basilescu

Iată unul dintre primele vinuri semnate de Otilia Chiriţă, noul enolog al Cramei Basilescu. Pe etichetă sticlei apare reproducerea unei lucrări semnate de Ioana Ursa, o trimitere directă la denumirea gamei: Îngerii din Micul Paris. N-aş vrea să vă sugerez că acest Sauvignon Blanc este neapărat un înger, dar cu certitudine este vin tânăr şi numai bun pentru aperitiv. Culoarea este galben auriu, iar nasul, oarecum atipic, are flori de câmp şi discrete note minerale. Corpul vinului este mai degrabă onctuos, cu o aciditate medie şi cu un mic rest de zahăr. Gustativ vine cu arome de mere coapte, ardei gras şi soc. Postgustul este scurt, cu note ierbos minerale. Se exprimă cel mai bine dacă este bine răcit.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci şi brocoli, gratinat la cuptor

Related articles

Pulpă de porc cu sos de struguri & Menestrel Merlot

Recunosc cu mâna pe inimă că, în general, nu sunt un mare fan al Merlot-ului, dar, în particular, mai fac şi excepţii. Merlot-ul Menestrel 2007 […]

Learn More

Trufe de ciocolată neagră & Guado Al Tasso 2011

Regiunea viticolă Bolgheri din sudul Toscanei este o legendă vie, de dată relativ recentă în istoria vinului italian. Aici au apărut, începând cu 1994, aşa […]

Learn More

Friptură cu piper & Caloian Fetească Neagră, Oprişor

Chiar daca originea reţetei lui Costăchel este disputată între italieni şi francezi, vinul care o acompaniază are origini româneşti certe. Şi cum ar putea fi […]

Learn More