razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Vinete cu sos bolognese & „F” Negroamaro 2019, San Marzano

„F” Negroamaro 2019, San Marzano

Un vin din sudul extrem al Italiei (regiunea Salento – “tocul cizmei italice”), care a capturat, în egală măsură, răcoarea mării cât și căldura soarelui mediteranean. Avem de-a face cu un exemplar neobișnuit: un Negroamaro 100% – soi care e folosit, de obicei, ca partener de cupaj. Culoarea este vișiniu închis, cu bordură discret cărămizie, iar nasul, elegant, aduce gem de prune, ierburi aromatice și condimente exotice. Corpul plin, cu o excelentă aciditate, are taninuri fine, dar bine conturate, o textură compactă și alcool impecabil integrat. Gustul vine cu prune afumate, gem de cireșe negre și coacăze, peste care se așterne un praf de ciocolată amară și aluzii de lemn dulce. Postgustul, lung și proaspăt, lasă senzații dulci amărui și impresii minerale.

Vinete cu sos bolognese, gratinate la cuptor
Reţeta lui Costăchel | Vinete cu sos bolognese, gratinate la cuptor
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sătmar roşu 2021, Crama Teodor

Pere cu vin roşu şi piper & Sătmar roşu 2021, Crama Teodor

O Fetească Neagră 100%, din regiunea Beltiug (judeţul Satu Mare), maturată 6 luni în baricuri noi de stejar american şi apoi încă 8 luni în […]

Learn More

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Campofiorin MASI

Producătorul italian MASI a contribuit la definirea, în 1964, a unei categorii de vinuri denumite “supervenetiene”. Etalonul de la care s-a pornit a fost chiar […]

Learn More