Castronele cu mere & C’est soir Busuioacă de Bohotin demidulce 2016

 
27 Sep 2017
SHARE :
C’est soir Busuioacă de Bohotin demidulce 2016, Crama Hermeziu

C’est soir Busuioacă de Bohotin demidulce 2016, Crama Hermeziu

Cu doar 12% alcool, un rest de zahăr care o califică la categoria demidulce şi nişte note aromatice exotice, această Busuioacă de Bohotin, meşterită de enologul Gabriel Stoica, în podgoria ieşeană Probota, are toate şansele să seducă publicul tânăr. Culoarea vinului este roz pal, iar nasul vine cu trandafiri de dulceaţă, litchi şi căpşuni. Alcoolul este bine ascuns în corpul mediu, iar aciditatea compensează, măcar în parte, restul generos de zahăr. Gustul este direct, fără contorsiuni inutile, etalând arome de soc, piersici şi banane bine coapte. Postgustul este scurt, proaspăt, lăsând senzaţii dulcege de busuioc şi condimente. Chiar dacă numele, oarecum echivoc, vă îmbie să-l beţi la ceas de seară, vă asigur că vinul merge, fără probleme, în orice moment al zilei, alături de nişte castronele cu mere şi grepfrut.

Castronele cu mere şi grepfrut

Reţeta lui Costăchel | Castronele cu mere şi grepfrut

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment