razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncărică de purcel & Abstract roşu 2017, Crama Trantu

Abstract 2017, Crama Trantu

Un cupaj dobrogean, din Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, tânăr şi neliniştit, vinificat într-un stil “New World”, cu o bună astringenţă şi cu un aport consistent din partea baricului. Culoarea vinului este roşu bordo, strălucitor, iar nasul e exotic, cu condimente, vanilie şi o discretă notă de fructe roşii. Corpul suplu are alcool bine evidenţiat, taninuri dulci, destul de prezente, o frumoasă aciditate şi un mic rest de zahăr. Gustul vine cu un mix de coacăze şi mure, la care se adaugă praf de cacao, scorţişoară şi lemn dulce. Postgustul e proaspăt, cu multe fructe negre, o discretă senzaţie dulceagă şi o elegantă astringenţă. Un vin de gastronomie, care cere un preparat pe bază de vită sau porc.

Mâncărică de purcel cu conopidă
Reţeta lui Costăchel | Mâncărică de purcel cu conopidă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco, Val d'Oca

Pilaf de praz & Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More

Piept umplut de pui & Epicentrum Muscat-Aligoté, Gîrboiu

Un cupaj original ce combină caracterul aromatic dat de Muscat Ottonel cu baza minerală conferită de Aligote. Rezultatul este un vin elegant, cu o concentraţie […]

Learn More
Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

Volovan cu muşchi de viţel & Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

De obicei, ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100%, baricat timp de un an în stejar franţuzesc, să ne zguduie simţurile, prin masivitate şi […]

Learn More