razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Musaca de dovlecei & Cupola Sanctis 2017, Crama Oprişor

Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este o bună alegere. Avem de-a face cu un cupaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot, maturat în lemn, cu note intens fructate, dublate de o elegantă astringenţă. Culoarea vinului este vişiniu închis, iar nasul vine cu coacăze, senzaţii de piper negru şi grafit. Are o textură suplă, bazată pe taninuri fine, o aciditate vie şi o generoasă concentraţie alcoolică. Gustul aduce magiun de prune, vişinată şi ciocolată amară. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând impresii de cireşe amare şi vanilie. Un vin ajuns deja în plină formă, care are nevoie, pentru a arăta tot ce ştie, de 1 oră de oxigenare în decantor şi de o temperatură de servire de 14-16 grade, pentru a ţine în frâu alcoolul nărăvaş.

Musaca de dovlecei
Reţeta lui Costăchel | Musaca de dovlecei
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pateuri cu brânză & Pouilly-Fumé 2014, Dominique Pabiot

Un Sauvignon Blanc de pe Valea Loarei, proaspăt îmbuteliat, din recolta anului trecut. Pentru amatorii avizaţi, nici n-ar trebui să spun mai mult. În ceea […]

Learn More

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e […]

Learn More
Cupola Sanctis (Sfântul Ştefan) 2018, Crama Oprişor

Piept umplut de curcan & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Un cupaj din Merlot şi Cabernet Sauvignon, originar din regiunea Oprişor (judeţul Mehedinţi), cu o discretă maturare în lemn şi îmbuteliere fără filtrare. Un vin […]

Learn More