razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Budincă de conopidă & Saint-Véran Le Pavillon 2007

În zona Saint-Véran din Burgundia sunt la putere vinurile obţinute din Chardonnay 100%. Le Pavillon nu face excepţie de la această regulă. Culoarea sa este galben aurie, limpede şi translucidă. Nasul prezintă un buchet de vin matur, cu aromă de nucă şi fagure de miere. Aciditatea ceva mai scăzută dă o plăcută impresie de onctuozitate. Gustul este dulce-amărui, cu note de miere, unt şi cremene. Postgustul este lung, citric, cu o bună mineralitate. Recomand acest Saint-Veran amatorilor de vinuri albe mature, cu menţiunea că trebuie băut în cursul acestui an.

Reţeta lui Costăchel | Budincă de conopidă cu costiţă

Related articles

Ardei umpluţi & Branciforti Nero d’Avola

Un vin din însorita Sicilie care m-a uimit dintr-o sumă de motive… În primul rând, culoarea vişinie cu note maronii m-a făcut să cred că […]

Learn More

Salată (de) Boeuf & Caloian Rosé, Oprişor

Cred că nu greşesc afirmând că 2011 a fost anul în care vinurile rosé au urcat vertiginos în topul preferinţelor consumatorilor din România. Prin urmare […]

Learn More

Aripioare chinezeşti & Praepositus Kerner 2012, Abbazia di Novacella

Kerner-ul, soi destul de rar întâlnit în România, provine din nordul Italiei (Alto Adige), are un părinte german (Riesling) şi unul italian (Schiava) şi un […]

Learn More