razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Budincă de conopidă & Saint-Véran Le Pavillon 2007

În zona Saint-Véran din Burgundia sunt la putere vinurile obţinute din Chardonnay 100%. Le Pavillon nu face excepţie de la această regulă. Culoarea sa este galben aurie, limpede şi translucidă. Nasul prezintă un buchet de vin matur, cu aromă de nucă şi fagure de miere. Aciditatea ceva mai scăzută dă o plăcută impresie de onctuozitate. Gustul este dulce-amărui, cu note de miere, unt şi cremene. Postgustul este lung, citric, cu o bună mineralitate. Recomand acest Saint-Veran amatorilor de vinuri albe mature, cu menţiunea că trebuie băut în cursul acestui an.

Reţeta lui Costăchel | Budincă de conopidă cu costiţă

Related articles

Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Iepure cu sos de bere & Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Vadu Săpat, judeţul Prahova), maturat 18 luni în baric, un vin ajuns în vârf de formă, […]

Learn More

Ştrudel de miel & Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2014

Când spui Cloudy Bay, spui cel mai celebru Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă. Brandul şi-a câştigat notorietate începând cu anul 2003, când crama a fost […]

Learn More
Le Loup dans la Bergerie 2018, Domaine de L'Hortus

Morcovi Vichy & Le Loup dans la Bergerie 2018, Domaine de L’Hortus

Un vin din sudul însorit al Franţei, care exprimă, la superlativ, bucuria simplă şi plenară a fructului roşu, fără niciun fel de influenţă a baricului. […]

Learn More