Păstrăv la cuptor & Alira Champagne J. de Telmont

 
9 Jan 2019
SHARE :
Alira Champagne J. de Telmont, WineRo

Alira Champagne J. de Telmont, WineRo

Iată o premieră pe piaţa spumantelor de la noi: un private label făcut pentru Alira de către “J. de Telmont” – o prestigioasă casă de şampanie din regiunea Reims, adică, cum s-ar zice, “chiar de la mama ei”. Vinul de bază este un asamblaj clasic pentru regiunea Champagne (Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier), refermentat în sticlă şi maturat timp de 30 de luni pe drojdii fine. Restul de zahăr, foarte discret, îl încadrează la categoria “brut” şi este prezent doar atât cât să rotunjească gustul. Culoarea este galben intens, cu irizaţii metalice, iar perlarea este fină şi intensă. Nasul, sobru şi complex, vine cu fructe confiate, ierburi aromatice, tuşe de patiserie şi impresii discret minerale. Corpul este cremos, cu alcool bine evidenţiat şi cu o aciditate zglobie. Gustul etalează arome elegante de piersici şi smochine coapte, note de coajă de pâine proaspătă şi senzaţii amărui mentolate. Finalul este condimentat şi foarte răcoritor, lăsând o cuceritoare iluzie de pelin. Un vin de sărbătoare şi de gastronomie fină.

Păstrăv la cuptor cu sos cremos

Reţeta lui Costăchel | Păstrăv la cuptor cu sos cremos

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment