razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pulpă de porc la tavă & Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Cà Vittoria Appassimento Rosso Limited Edition 2019, Botter

Un Amarone la jumătate de preţ, vă tentează cumva? Şi nu e o ofertă specială, e pur şi simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul cizmei italice), obţinut prin metoda Appasimento – varianta locală din Puglia. Astfel, la sfârşit de octombrie, ciorchinii sunt tăiaţi, dar nu sunt îndepărtaţi de pe butuc, ei fiind lăsaţi să se deshidrateze şi să-şi concentreze aromele, timp de încă două săptămâni, in situ, după care sunt culeşi şi vinificaţi. “Cà Vittoria” este un cupaj eclectic de Negroamaro, Malvasia Nera şi Merlot, maturat 3-4 luni în baric, cu o incredibilă complexitate, dacă ne gândim la vârsta lui, mai mult decât fragedă. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură purpurie, iar nasul e opulent, cu prune uscate, vanilie şi scorţişoară. Textura este catifelată, taninurile sunt moi, iar alcoolul (15,5%) e bine integrat în corp. Are un rest de zahăr destul de consistent, impecabil echilibrat, însă, de aciditatea vie. Gustul aduce, în prim plan, magiun de prune, vişinată şi peltea de coacăze negre, la care se adaugă, în plan secund, un mix de ciocolată amară, lemn dulce şi cuişoare. Postgustul, lung şi expresiv, lasă impresii de fructe negre confiate, stafide şi smochine. Per ansamblu, un vin extrem de băubil, care se asociază de minune cu carnea roşie.

Pulpă de porc umplută la tavă cu sos de struguri
Reţeta lui Costăchel | Pulpă de porc umplută la tavă cu sos de struguri
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest