razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu afumătură & Drăgaică Roşie 2015, Crama Oprişor

Dacă nu ştiţi ce gust are Drăgaica – şi nu mă refer aici la acea zână bună care apare în noaptea de Sânziene – aveţi azi ocazia să încercaţi cupajul omonim realizat de enologul Liviu Grigorică. Obţinut din patru soiuri franţuzeşti de referinţă – Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Pinot Noir – vinul este baricat cu eleganţă, aducând câte ceva din spiritul european dar şi influenţa Lumii Noi. Culoarea este roşu rubiniu, strălucitor, iar nasul vine cu coacăze, violete şi senzaţii minerale. Corpul este suplu, textura fluidă, taninurile ferme şi alcoolul bine integrat. Gustul debutează cu fructe roşii şi ciocolată neagră, evoluând apoi către lemn dulce, vanilie şi note afumate. Postgustul este lung, cu mult fruct, tabac şi condimente. Chiar dacă e un vin încă foarte tânăr, puteţi să-l consumaţi acum, cu recomandarea de a-l decanta măcar o oră. Pe de altă parte, pe cei dispuşi să mai aştepte, îi sfătuiesc să cumpere câteva sticle, să le pună bine şi le garantez că, peste vreo 2-3 ani, Drăgaica Roşie le va crea numai surprize plăcute.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de varză murată cu afumătură
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Vinete cu sos bolognese & Messere Chianti

Un cupaj tipic din Chianti a cărui bază este formată din binecunoscutul soi Sangiovese. Vinul rezultat este un Toscan tânăr şi viril. Culoarea sa este […]

Learn More

Pilaf de dovlecei & Moschofilero, Lafazanis

Încă nu aţi plecat în vacanţă? Nu-i nimic, vă invit într-o excursie ce are ca destinaţie sudul Greciei, mai precis peninsula Peloponez. Aici vă propun […]

Learn More

Tartine la cuptor & Lacerta Sauvignon Blanc

Culoarea vinului este galben pal deschis, limpede şi clar. Nasul aduce arome de citrice, banane şi note de fân cosit. Gustul este impetuos, cu mult […]

Learn More