razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ardei umpluţi & Branciforti Nero d’Avola

Un vin din însorita Sicilie care m-a uimit dintr-o sumă de motive… În primul rând, culoarea vişinie cu note maronii m-a făcut să cred că este un vin matur. În realitate este un vin cât se poate de tânăr. În al doilea rând nasul, cu ciocolată, piele şi tabac, mi-a sugerat un vin foarte corpolent. Gustul, însă, mi-a dovedit exact contrariul: vinul este suplu, cu taninuri moi şi note jucăuşe de vişine şi coacăze, asezonate cu tuşe discrete de vanilie şi trufe. Preţul de 35 de lei pentru o sticlă exprimă pe deplin calitatea vinului. L-am băut alături de o porţie de ardei umpluţi ”a la Costăchel” şi a mers ca uns.

Reţeta lui Costăchel | Ardei umpluţi

Related articles

Salată de mere & Prosecco Corte delle Calli

Un spumant italienesc din regiunea Treviso, obţinut prin metoda refermentării în tanc de inox. E oarecum ironic faptul că această tehnică de vinificare, specifică pentru […]

Learn More
Primordial Fetească Neagră 2018, Domeniul Bogdan

Raţă cu portocale & Primordial Fetească Neagră 2018, Domeniul Bogdan

O Fetească Neagră din regiunea Murfatlar, fină şi elegantă, extrem de echilibrată pentru tinereţea ei. Un vin care se exprimă foarte discret, maturarea în lemn […]

Learn More

Sparanghel cu sos maltez & Prorogos White, Lafazanis

Reţeta lui Costăchel aduce în actualitate sparanghelul, o legumă cam marginalizată pe meleagurile noastre. Etimologic, numele plantei provine din limba greacă modernă (sparanghi), iar lipsa […]

Learn More