razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sandvici pané & Sable Noble alb 2015

Cu fiecare nouă ediţie, acest cupaj alb de la M1 conţine tot mai puţine soiuri, dar are din ce în ce mai multă expresivitate, echilibru şi elegantă. Dacă în 2012 avea patru componente, în 2013 numărul lor s-a redus la trei, pentru ca în 2015 să mai aibă doar două: Sauvignon Blanc şi Chardonnay, în părţi egale. De bună seamă, enologul Răzvan Macici deţine arta de a face vinuri complexe, indiferent de soiurile cu care lucrează. Cu o culoare galbenă, solară şi un nas mineral, dar şi vegetal deopotrivă, acest vin îmi aduce în amintire cupajele catalane pe bază de Xarello. Corpul are o aciditate vie, alcoolul e frumos integrat, iar impresia generală e una de prospeţime şi de onctuozitate. În gust regăsim piersici, lime, pepene galben şi soc. Postgustul este dulce-amărui, cu senzaţii de busuioc şi tapenadă de măsline verzi. Dacă îl răciţi pe la 8-10 grade şi îl serviţi lângă un sandvici pané, viaţa o să vi se pară, cu certitudine, mai frumoasă.

Reţeta lui Costăchel | Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Pilaf de ciuperci & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More

Rizoto cu costiţă & Elenovo Chardonnay, Edoardo Miroglio

Chiar dacă provine din regiunea bulgărească Nova Zagora, acest Chardonnay este vinificat în cel mai pur stil californian. Culoarea vinului este galben aurie, cu o […]

Learn More

Cartofi noi la cuptor & Sauvignon Blanc 2015, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul Bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile […]

Learn More