razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Conopidă cu ghebe şi smântână & Chardonnay 2018, Viile Metamorfosis

Via Colţul Pietrei Chardonnay 2018, Viile Metamorfosis

Un Chardonnay din Dealu Mare, care reuneşte două atribute aparent ireconciliabile: forţă şi fineţe. Corpul amplu şi textura compactă merg mână în mână cu notele aromatice de o delicateţe aparte. Culoarea vinului este galben pai, cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul e discret, cu flori albe, senzaţii minerale şi accente ierboase. Gustul este proaspăt şi elegant, cu alcool perfect integrat şi o aciditate de invidiat. Notele predominante sunt cele de caise confiate şi coajă de citrice, la care se adaugă subtile impresii de fum. Postgustul, lung şi intens, lasă aluzii de lime, grapefruit şi ierburi mediteraneene condimentate. Un Chardonnay foarte convingător, sobru, sec şi la obiect.

Conopidă cu ghebe şi smântână la cuptor
Reţeta lui Costăchel | Conopidă cu ghebe şi smântână la cuptor
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ouă la cuptor & Cuvee Lounge, Astoria

Un prosecco italian, din regiunea Veneto, realizat dintr-un cupaj în care predomină soiul Glera, la care se mai adaugă şi puţin Chardonnay. A doua fermentare […]

Learn More

Macaroane cu chifteluţe & La Petite Perriere Pinot Noir Rose

Iată un vin ceva mai puţin obişnuit, obţinut din Pinot Noir 100%, provenind de pe Valea Loarei – o zonă mai puţin cunoscută pentru rozeuri. […]

Learn More

Vinete gratinate la cuptor & Epicentrum Roze 2014, Gîrboiu

Dacă în Bordeaux din Cabernet Sauvignon şi Merlot se face vin roşu, iată că în Vrancea, din aceeaşi combinaţie de struguri, dar vinificaţi în roze, […]

Learn More