razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole verde mocănească & Brut Roz, Cricova

O surpriză plăcută vine azi din Republica Moldova, de la Cricova: un spumant obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj obţinut din “soiuri europene clasice albe şi roşii”. Cum o altă indicaţie nu există pe etichetă, îndrăznesc să presupun că avem de-a face cu Chardonnay, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir. Rezultatul, indiferent de soiurile folosite, este absolut cuceritor, proaspăt şi crocant. Culoarea este roz, cu o uşoară tentă cărămizie. Perlarea este fină, iar nasul este elegant, cu cireşe, căpşuni şi note minerale. Are un rest de zahăr sesizabil, compensat, în bună măsură, de aciditatea vioaie. Corpul este plin şi cremos, iar alcoolul are o prezenţă foarte discretă: 10.5%. Gustul este centrat pe fructe roşii coapte: cireşe, mure şi căpşuni. Postgustul este lung şi răcoritor, cu drojdii fine şi senzaţii fructate. De băut bine răcit, alături de o fasole verde mocănească.

Reţeta lui Costăchel | Fasole verde mocănească
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Chec de castraveţi & Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), un vin tributar stilului franţuzesc de “Lume veche”, cu note aromatice mai degrabă discrete, dar […]

Learn More

Piept de pui umplut & Pinot Grigio, Rocca Ventosa

Costachel ne recomanda o reteta buna atat pentru o masa in familie cat si pentru una de sarbatoare. La fel va fi si vinul pe […]

Learn More

Ardei umpluţi & Pinot Noir 2011, Lacerta

Un Pinot Noir din Dealu Mare, care şi-a păstrat notele fructate în prim-plan, chiar şi după o maturare îndelungată, de 12 luni, la baric. Culoarea […]

Learn More