razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la noi, cel puţin nu la rozé. Rezultatul e un vin plin de personalitate, cu puternice accente de fructe de pădure şi o intensă prospeţime. Nedeea are o nuanţă trandafirie, foarte deschisă şi un nas impetuos, cu fragi, litchi şi discrete note minerale. Corpul e amplu, cu o bună aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul evoluează liniar, cu accente de căpşuni, vişine şi mure. Postgustul este lung, proaspăt, cu fructe roşii, crocante. Foarte nimerit seara, pe răcoare, alături de o mâncare de cartofi cu ciuperci.

Mâncare de cartofi cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de cartofi cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Fetească Regală 2016, Liliac

Salată de linte cu somon afumat & Fetească Regală 2016, Liliac

Un vin în egală măsură sprinţar cât şi serios, excelent pentru a risipi arşiţa verii, o Fetească Regală interpretată într-o cheie cât se poate de […]

Learn More

Escalop cu verdeţuri & Prince Matei Merlot 2009, Vinarte

Un Merlot românesc care se află în topul preferinţelor mele. Faţă de Prince Matei am o mare încredere deoarece provine de la un producător care […]

Learn More

Paste cu carne & Castel Stârmina Negru de Drăgăşani

Costăchel opinează că la reţeta de lasagna/musaca ar merge un vin roşu mai paşnic. Nu ştiu dacă Negrul de Drăgăşani pe care urmează să vi-l […]

Learn More