razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchi de vită cu ciuperci & Magari 2014, Ca’Marcanda

Magari 2014, Ca'Marcanda (Gaja)

Un “super toscan” din Merlot, Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, produs la crama Ca’Marcanda, situată în celebra regiune Bolgheri, aparţinând nu mai puţin celebrului Angelo Gaja – singurul producător italian care face vin în trei zone viticole rivale: Piemont, Montalcino şi Bolgheri. “Magari” este un cupaj cu o eleganţă şi o fineţe demnă de un Premier Grand Cru Classé bordelez. Vinul are un nas complex, cu pământ reavăn, note vegetale şi piele tăbăcită. Corpul este zvelt, cu o frumoasă textură susţinută de cele două varietăţi de Cabernet, lăsând o încântătoare senzaţie de catifelare datorată prezenţei majoritare a Merlot-ului. Gustativ vine cu fructe negre supracoapte, senzaţii de carne crudă şi lemn afumat, totul pe un fond condimentat, cu note de tabac. Un vin încă tânăr, dar cu un bun potenţial de învechire. O alegere înţeleaptă pentru o masă festivă.

Muşchi de vită cu ciuperci pe canapea
Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci pe canapea
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Escalop cu verdeţuri & Prince Matei Merlot 2009, Vinarte

Un Merlot românesc care se află în topul preferinţelor mele. Faţă de Prince Matei am o mare încredere deoarece provine de la un producător care […]

Learn More

Chec de castraveţi & Alira Sauvignon Blanc 2016

A doua recoltă de Sauvignon Blanc de la Alira schimbă puţin registrul faţă de prima ediţie. Dacă în 2015 stilul vinului a fost unul de […]

Learn More

Mâncare de porc cu ciuperci & Negre Ull de Llebre 2009

Ull de Llebre este denumirea catalană a soiului Tempranillo. Culoarea saturată, roşu închis, l-a determinat pe enologul cramei Castellroig, Marcel Sabate, să numească acest vin […]

Learn More