razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartine la cuptor & Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Un spumant clasic, bazat pe Pinot Noir şi Chardonnay, care combină complexitatea cu prospeţimea, într-o construcţie rafinată şi bine echilibrată. Culoarea vinului este galben auriu, strălucitor, cu o perlare fină şi persistentă, iar nasul, sofisticat, vine cu piersici confiate, coajă de pâine proaspătă şi aluzii de lavandă. Corpul este compact şi cremos, cu o excelentă aciditate şi alcool insesizabil. Gustul aduce o cuceritoare combinaţie de smochine, patiserie fină şi senzaţii minerale intense. Postgustul e lung, plin de prospeţime, lăsând impresii de miez de nucă, fagure de miere şi anason. Un vin extrem de versatil, care poate însoţi toate preparatele unei mese, de la aperitiv şi până la desert.

Tartine la cuptor cu şuncă, măsline, ardei gras şi caşcaval
Reţeta lui Costăchel | Tartine la cuptor cu şuncă, măsline, ardei gras şi caşcaval
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Chec de curcan & Floare de Toamnă

Luna decembrie este momentul de graţie pentru primul vin roşu al anului. În consecinţă francezii lansează celebrul Beaujolais Nouveau iar italienii Vino Novello. Nici noi […]

Learn More
Premium Kerner 2021, Villa Vinèa

Penne cu spumă de praz & Premium Kerner 2021, Villa Vinèa

Kerner, un soi germanic aclimatizat de curând pe Târnave, nu-i face nici anul acesta de ruşine pe părinţii săi biologici – Rhein Riesling şi Trollinger. […]

Learn More
Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Pui cu smântână & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More