razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchiuleţ de porc & Elenovo Cabernet Franc 2010

Nu de multe ori avem ocazia să degustăm un Cabernet Franc 100%. Acest soi, originar de pe Valea Loarei, dă vinuri mai delicate decât cele obţinute din Cabernet Sauvignon şi poate produce surprize remarcabile atunci când este vinificat de unul singur. Un exemplu concludent este chiar vinul de azi. După o maturare de 15 luni la baric franţuzesc, culoarea lui este vişiniu închis, cu bordură maronie, iar nasul are coacăze, violete şi accente vegetale, de pământ reavăn. Corpul este suplu, aciditatea ridicată, alcoolul şi lemnul sunt bine integrate. Gustativ predomină coacăzele şi vişinele iar în plan secund se simt tuşe fine de ciocolată amară. Postgustul este mediu, cu fructe negre de pădure, condimente şi note minerale. Recomand decantarea timp de o oră şi servirea la 14-16 grade, alături de un muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc.

Reţeta lui Costăchel | Muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Hachis Parmentier & Nederburg Shiraz

Daca Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist nastrusnic, a inventat pe la 1780 aceasta reteta de “hachis” (cuvant care in limba franceza inseamna “taiat marunt”), initiativa lui […]

Learn More

Plăcinţele cu urdă şi spanac & Leat 6500 Rose 2014

Un rose din Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră semnat de enologul Răzvan Macici. Un vin din podgoria Murfatlar care ne duce cu gândul la rose-urile […]

Learn More
Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de […]

Learn More