razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paella & Pure 2014, Regis Chevalier

Vinul de azi e oarecum neobişnuit: avem de-a face cu un Sauvignon Blanc bordolez extrem de sec, cu arome discrete, mineralitate cât cuprinde şi alcool aproape insesizabil (11.5%). E un vin puţin “cu nasul pe sus”, care pare să spună “dacă vă place de mine bine, dacă nu, tot bine!”. Chiar dacă are aproape doi ani de la recoltare, culoarea este galben deschis, lejer verzuie, iar nasul, elegant, vine cu lime, alune verzi şi senzaţii ierboase. Corpul este suplu, aciditatea foarte bună, iar alcoolul e perfect integrat. Gustul este sec, aproape sărat, cu note de ardei verde şi grapefruit. Postgustul este extrem de proaspăt, citric şi puţin amărui. Dacă puneţi măcar două sticle la rece s-ar putea să vă ajungă numai bine pentru o porţie de paella.

Reţeta lui Costăchel | Paella
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Epicentrum Aligoté-Muscat Ottonel 2021, Crama Gîrboiu

Merlucius cu sos de roşii & Epicentrum Aligoté-Muscat Ottonel 2021, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Aligoté şi Muscat Ottonel, provenind din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin cu multă prospeţime, care aduce un generos mix de fructe […]

Learn More
Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Salată de pere cu nuci & Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Fineţea în exprimare şi echilibrul între notele aromatice, aciditate şi mineralitate sunt caracteristicile definitorii ale acestui rozé dobrogean din Pinot Noir. Culoarea este una de […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More