razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum printre vii. Sunt convins că toţi cei care au fost deja la Drăgăşani îmi vor înţelege nostalgia. Celor care nu au avut încă ocazia să viziteze frumoasa podgorie oltenească, le recomand un panaceu: să încerce acest vin. De culoare roşu bordo, cu un buchet complex dominat de coacăze, condimente şi cafea, acest Cabernet Sauvignon exprimă cât se poate de bine terroir-ul zonei. Vinul are o structură compactă, taninuri ferme şi un gust elegant, cu fructe negre de pădure, lemn dulce şi ciocolată amară. Carafaţi vinul 30-40 de minute şi apoi serviţi-l la o friptură de miel, alături de care merge de minune o garnitură de cartofi greceşti la cuptor… În ceea ce mă priveşte, de-abia aştept primăvara ca să pot face o nouă escapadă la Drăgăşani!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi greceşti la cuptor cu ulei de măsline, lămâie şi oregano

Related articles

Rizoto cu pui & Crémant de Bourgogne Réserve

Un spumant obţinut prin metoda champenoise din Pinot Noir, Chardonnay, Gamay şi Aligoté. Culoarea este galben pal cu tonuri verzui, vinul perlează abundent în pahar. […]

Learn More
Reserve Chardonnay 2019, McGuigan

Fileuri de merlucius cu creveţi & Reserve Chardonnay 2019, McGuigan

Un Chardonnay australian, realizat într-un stil mai degrabă european, discret, echilibrat şi elegant. Culoarea vinului este galben pai, strălucitor, iar nasul este reţinut, cu flori […]

Learn More

Ficăţei de pasăre & Chardonnay, Rocca Ventosa

Astăzi vom turna în pahare un vin dintr-un soi franţuzesc produs într-o podgorie din însorita Italie. Rocca Ventosa Chardonnay 2009 este vinificat la Cantina Tollo […]

Learn More