razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pasta Bolognese & Chianti Classico 2014, San Leonino

Chianti Classico 2014, San Leonino

Un Chianti tipic şi totuşi neobişnuit. Ai putea spune că e rustic, dacă n-ar avea o certă eleganţă. Ai putea crede că are un corp “subţire”, dacă n-ar avea o textură fermă, cu taninuri fine. Per ansamblu, e un vin foarte uşor de băut, “de drum lung”. Culoarea este rubiniu deschis, cu o discretă bordură cărămizie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, violete şi senzaţii minerale, de grafit. Gustul e centrat pe cireşe negre şi coacăze, totul fiind învăluit de un halou de lemn afumat, puţin vanilat. Alcoolul este impecabil integrat, aciditatea e zglobie, iar notele de baric sunt foarte discrete. Postgustul e mediu, proaspăt, lăsând impresii de ciocolată amară şi tabac. După o scurtă oxigenare (30-40 minute), e un bun companion pentru pizza, paste cu sos roşu sau brânzeturi maturate.

Pasta Bolognese
Reţeta lui Costăchel | Pasta Bolognese
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pinot Noir Rose 2020, Crama Jelna

Vinete, dovlecei şi roşii la cuptor & Pinot Noir Rosé 2020, Crama Jelna

Un Pinot Noir rozé, din nordul Transilvaniei, proaspăt şi crocant ca o mână de cireşe de mai. Culoarea vinului este roz “foaie de ceapă”, iar […]

Learn More

Urdă cu ardei gras & Young Liliac Fruity 2015

O combinaţie curajoasă, obţinută din două soiuri aromatice, fiecare cu multă personalitate: Sauvignon Blanc şi Traminer. Chiar dacă m-aş fi aşteptat ca unul din cei […]

Learn More

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa […]

Learn More