razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa autohtonă. Din această perspectivă, eticheta “Îngerii din Micul Paris”, ediţia 2014 e pe lista mea scurtă. Feteasca Albă de la Crama Basilescu e parţial baricată şi are un discret rest de zahăr care o face prietenoasă şi abordabilă. Culoarea vinului este galben pai, verzui, cu un nas discret de flori albe de câmp, vanilie şi lemn. Corpul este rotund, aciditatea moderată şi alcoolul frumos integrat. Gustul e liniar, cu piersici coapte, mere golden şi lime. Postgustul lung, dulceag, lasă frumoase impresii citrice.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei cu smântână la cuptor

Related articles

Tartină napolitană & Cuvée Nicolae 2015, Domeniile Tohani

Un vin cu arome intense, un cupaj sofisticat şi extrem de bine cizelat, obţinut din două soiuri româneşti – Tămâioasă Românească şi Fetească Albă şi […]

Learn More

Praz cu măsline & Livia Şarbă, Gîrboiu

Mâncarea de praz cu măsline propusă de Costăchel are două atuuri importante… În primul rând este o reţetă lejeră, care vine după o lungă perioadă […]

Learn More

Salată de fasole & Theia Chardonnay 2014, Halewood

Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui Chardonnay din zona Sebeş-Apold o personalitate puternică şi o notă exotică, de “Lume Nouă”. Culoarea este galben […]

Learn More