razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa autohtonă. Din această perspectivă, eticheta “Îngerii din Micul Paris”, ediţia 2014 e pe lista mea scurtă. Feteasca Albă de la Crama Basilescu e parţial baricată şi are un discret rest de zahăr care o face prietenoasă şi abordabilă. Culoarea vinului este galben pai, verzui, cu un nas discret de flori albe de câmp, vanilie şi lemn. Corpul este rotund, aciditatea moderată şi alcoolul frumos integrat. Gustul e liniar, cu piersici coapte, mere golden şi lime. Postgustul lung, dulceag, lasă frumoase impresii citrice.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei cu smântână la cuptor

Related articles

Praz cu smântână & Les Faitieres Pinot Gris

La acest început de an, pe lângă alte lipsuri, resimţim cu toţii absenţa zăpezii. V-aş propune, ca un exerciţiu de consolare, să facem o plimbare […]

Learn More

Lasagna & Cabernet Sauvignon, Rocca Ventosa

Sunt absolut de acord cu Costăchel când afirmă că Lasagna este versiunea italiana a musacalei turco-greceşti. Mai mult, am să plusez şi am să vă […]

Learn More

Hamburger umplut cu brânză & Carmenere, Cono Sur

Dacă reţeta lui Costăchel face parte dintr-o categorie de mâncăruri pe care aş îndrăzni să le denumesc “fast-food răspopit”, atunci cred că-i putem alătura cu […]

Learn More