razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Penfolds Grange 2004 Double Decanting

Azi e o zi speciala. Împreuna cu opt pasionaţi de vin din Iaşi vom degusta un Penfolds Grange Shiraz Vintage 2004. Pentru pregătirea vinului am decis să urmăm întocmai instrucţiunile de pe etichetă: “For optimum enjoyment, this wine should be carefully double-decanted prior to being served”. Hmm… simplu de zis. Să vedem ce zice Robert Parker: “Double Decanting: This is done by first decanting the wine into a decanter and then rinsing the original bottle out with non-chlorinated water and then immediately repouring the wine from the decanter back into the bottle. It varies with the wine as to how long you cork it”. Teoria ca teoria, dar hai să vedem cum s-ar aplica metoda în practică… Cu 24 de ore înainte de momentul servirii, mi-am făcut cruce şi am pornit la treabă. Iată ce am facut, pas cu pas:

Jos capişonul…
Sus dopul…
Dopul arată impecabil…
Vedere aeriană asupra dopului…
În decantor cu el…
Scurgem bine…
Ceva depuneri pe sticlă…
Spălăm bine sticla cu apă curată…
Ce am scurs din sticlă după spălare…
Scurgem bine sticla…
Înapoi în sticlă…
Până la ultima picătură…
Punem dopul şi repaos 24 de ore…
Decantorul e cam nostalgic…
Operaţiune încheiată cu succes! Putem stinge lumina…

Vă jur că am avut emoţii făcând pentru prima oară în viaţă o dublă decantare cu un vin de super-ligă… Oricum ar fi, raportez succes deplin! Acum, sticla de Penfolds Grange 2004 va mai aştepta 24 de ore până când va fi degustată de cei 8 norocoşi.

Related articles

M1 de la Macici

Cursă de autocar de la Bucureşti la Constanţa. Transfer rapid la Murfatlar. Welcome Drink. Degustare vinuri albe noi. Degustare vinuri roşii noi direct din decantoare. […]

Learn More

Pasta Bolognese & La Colombette Syrah

Sunt tentat să-i dau dreptate lui Costăchel şi să vă recomand un Merlot la reţeta de “Pasta Bolognese”. Am să rezist tentaţiei şi am să […]

Learn More

Plăcintă cu carne de vită & Neptunus Shiraz 2012, Halewood

Neptunus este printre puţinele exemplare de Shiraz/Syrah românesc care se apropie de tipicitatea soiului franţuzesc originar de pe valea Ronului. În podgoria Murfatlar, anul 2012 […]

Learn More