razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Penne cu spumă de praz & Ana Sauvignon Blanc 2014, Jidvei

În sfârşit, pot spune că avem o surpriză plăcută şi de la gigantul Jidvei. Un Sauvignon Blanc care, chiar dacă nu excelează prin tipicitate, este foarte elegant, discret şi armonios. Culoarea, galben intens şi nasul, cu flori de portocal, gutuie şi busuioc, fac o frumoasă “deschidere” acestui vin. Corpul este onctuos, cu o bună aciditate, iar alcoolul este foarte bine integrat şi în limite moderate (12.5%). Gustul este construit în jurul unui triptic de arome: ardei gras, lime şi mere coapte. Postgustul este lung, ierbos, lăsând plăcute note amărui şi senzaţii citrice. Se exprimă optim pe la 10-12 grade Celsius, aşa că nu-l răciţi din cale afară. Un vin de gastronomie, care se va asorta de minune cu o porţie de penne cu spumă de praz.

Reţeta lui Costăchel | Penne cu spumă de praz şi şuncă presată
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Cârnaţi la cuptor & Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Un cupaj de Carmenère (95%) şi Cabernet Sauvignon (5%), provenind din regiunea viticolă chiliană Valle del Rapel. Un vin cu o deosebită prospeţime şi savoare, […]

Learn More

Conopidă gratinată & Şarbă, Tenuta Odobeşti

Însuşi Costăchel recunoaşte că această reţetă este un pic cam “prea cuminte”. Dar, tocmai fineţea combinaţiei de conopidă şi ciuperci mă atrage în mod special […]

Learn More

Fasole verde mocănească & Caloian Sauvignon Blanc

Dacă reţeta lui Costăchel de păstăi cu mujdei, la origine din Ardeal, a fost consacrată tocmai în Dobrogea, nu văd nici un motiv să n-o […]

Learn More