razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de praz & Vila Dobruşa Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

Vila Dobruşa Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

O Crâmpoşie veselă şi sprinţară, dar cu o certă prestanţă dată de corpul plin şi de textura compactă. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul e delicat, cu flori albe şi note minerale. Avem de-a face cu un vin „destul de musculos”, cu alcool impecabil integrat şi o aciditate revigorantă. Gustul este centrat pe mere verzi, grapefruit şi lime. Postgustul e răcoritor, lăsând plăcute impresii dulci amărui şi senzaţii ierboase. Servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal alături de o porţie de pilaf de praz.

Pilaf de praz
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de praz
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură de miel & Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Un Cabernet Sauvignon proaspăt, discret baricat, obţinut dintr-o vie tânără din podgoria Drăgăşanilor. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură mov, iar nasul este mai degrabă […]

Learn More
Caii de la Letea Volumul II Aligote 2020, Viticola Sarica Niculiţel

Salată de varză cu nuci & Caii de la Letea Aligote 2020, Viticola Sarica Niculiţel

Un Aligote care iese în evidenţă prin notele sale aromatice, dar, mai ales, prin textura sa fină şi catifelată. Culoarea vinului este galben deschis, cu […]

Learn More
Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Tartă cu mere & Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Un vin de desert cu totul special, obţinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Franţei, la poalele munţilor Pirinei). Strugurii, culeşi în două […]

Learn More