razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rasol de chefal & Chardonnay Budureasca

Un prieten mi-a propus de curând să mergem cu barca, în largul mării, la pescuit chefal. A trebuit sa-l refuz politicos. Această perspectivă, sincer, mă îngrozeşte deoarece răul de mare îmi este un redutabil duşman… Şi e doar unul dintre motivele pentru care nu pescuiesc. Însă, chiar dacă nu-l voi prinde niciodată la undiţă, chefalul rămâne în topul preferinţelor mele îm materie de peşte. Sunt de acord cu maestrul Costăchel în ceea ce priveşte asocierea rasolului de chefal cu un Chardonnay “care miroase a toate fructele tropicale posibile şi imposibile”. Ca să exemplific, vă propun noul Chardonnay 2011 produs de crama Budureasca din Dealu Mare. Răcim bine vinul până la 6-8 grade şi îl turnăm în pahare. Culoarea este galben deschis şi, la suprafaţă, vinul are un aspect puţin frizante. Nasul este exploziv, cu ananas, banane şi vanilie. Este un vin sec dar debutează cu un gust dulceag-amarui, nişte note de stejar şi o mică astringentă. Imediat însă vine o avalanşă de fructe tropicale, caramel, vanilie şi soc. Vinul este corpolent şi chiar puţin onctuos. Postgustul ne lasă arome de lemn dulce, vanilie, note lejer amărui şi ceva condimente. Preţul acestei sticle de Chardonnay este de 42 de lei şi o recomand cu încredere iubitorilor de vinuri din Lumea Nouă.

Reţeta lui Costăchel | Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi

Related articles

Şniţel umplut în pesmet & Patrician Chardonnay

În România există, după ştiinţa mea, doar doi producători de vin cu certificare Bio. Dacă despre Domeniile Viticole Franco-Romane v-am mai povestit, ar fi cazul […]

Learn More

Urdă cu ardei gras & Young Liliac Fruity 2015

O combinaţie curajoasă, obţinută din două soiuri aromatice, fiecare cu multă personalitate: Sauvignon Blanc şi Traminer. Chiar dacă m-aş fi aşteptat ca unul din cei […]

Learn More
Vigneron Chardonnay 2021, Domeniile Franco-Române

Ciuperci umplute & Vigneron Chardonnay 2021, Domeniile Franco-Române

Un Chardonnay BIO, plin şi voluptuos, cu o eleganţă aparte şi un perfect echilibru între zahăr, alcool şi aciditate. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, […]

Learn More