razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sarmale & Nedeea 2013, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare roşie cu nuanţe vişinii, un nas cu multe fructe roşii şi un corp rotund care pendulează între rustic şi elegant. Aromele predominante sunt cele de vişine şi cireşe dar, dacă mai e lăsat puţin în pahar, vinul dezvăluie şi note de scorţişoară, piper şi lemn dulce. L-aş recomanda alături de o porţie de sărmăluţe în foi de varză.

Reţeta lui Costăchel | Sărmăluţe-n foi de varză murată
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cayega Arneis 2016, Tenuta Carreta

Pui cu ciuperci & Cayega Arneis 2016, Tenuta Carreta

Arneis este un strugure piemontez, mai degrabă necunoscut pe la noi. Originar din regiunea Roero, acest soi nu este din cale-afară de expresiv, dar are […]

Learn More
Briz Freschissimo, San Simone

Cartofi noi la cuptor & Briz Freschissimo, San Simone

Când ai nevoie de-un vin cu puţin “fizz” (dar nu prea mult), proaspăt şi revigorant (dar nu exagerat), cu care să începi o masă colocvială […]

Learn More

Cartofi noi la cuptor & Alira Rose 2012

Un rosé din Dobrogea ce combină două soiuri puternice într-un vin delicat. Feteasca Neagră şi Cabernet Sauvignonul sunt cei doi vinovaţi pentru stilul aparte a […]

Learn More