razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Şniţel umplut în pesmet aromat & Via Colţul Pietrei Sauvignon Blanc 2016

Via Coltul Pietrei Sauvignon Blanc 2016, Viile Metamorfosis

Un Sauvignon Blanc modern, care, la prima impresie, are un stil mai degrabă exotic. Însă, după ce stai puţin de vorbă cu el, se dovedeşte cât se poate de colocvial, uşor de băut şi, nu în ultimul rând, bun prieten cu gastronomia. Culoarea vinului este galben deschis, cu irizaţii verzui, iar nasul aduce lăcrămioare, caise verzi şi drojdie de pâine dospită. Corpul este plin, bine susţinut de aciditate, dar şi de alcool. Gustul este centrat pe mango, pepene galben şi ardei gras. Postgustul lung, lasă senzaţii de fructe tropicale şi patiserie fine. Dacă este bine răcit (6-8 grade), va fi o prezenţă agreabilă alături de un şniţel umplut în pesmet aromat.

Snitel umplut in pesmet aromat
Reţeta lui Costăchel | Şniţel umplut în pesmet aromat
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Praz gratinat & Mistinguett Cava Brut Rosé

Un spumant rozé, obţinut din Garnacha (Grenache) şi Monastrell (Mourvèdre), originar din regiunea Penedès, epicentrul catalan al producţiei de Cava. Un vin elegant precum o […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Chianti Classico Riserva, Antinori

Un “Chianti Blend” cu 90% Sangiovese şi 10% Cabernet, maturat 14 luni în baric şi 12 luni în sticlă. Cupajul este intens şi elegant, iar […]

Learn More

Mâncare de porc cu ciuperci & Negre Ull de Llebre 2009

Ull de Llebre este denumirea catalană a soiului Tempranillo. Culoarea saturată, roşu închis, l-a determinat pe enologul cramei Castellroig, Marcel Sabate, să numească acest vin […]

Learn More