razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Somon la cuptor & Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Un cupaj de Verdeca şi Chardonnay, originar din regiunea Itria (Puglia, sudul Italiei), un vin produs din struguri BIO, fermentat şi maturat în inox, care aduce în pahare căldura şi aromele exotice ale sudului Mediteranei. Culoare galben auriu şi nas elegant, cu piersică, petale de trandafiri şi anason. Textură compactă, bună aciditate şi alcool perfect integrat (12,5%). Gust plin, cu pară bergamotă, caise şi ananas, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi fagure de miere. Postgust lung şi răcoritor, cu grapefruit alb şi aluzii saline. Un vin foarte potrivit alături de preparate din peşte şi fructe de mare, dar şi împreună cu un platou generos de brânzeturi maturate cu pastă moale.

Somon la cuptor cu legume
Reţeta lui Costăchel | Somon la cuptor cu legume
3.5/10

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de vită cu ciuperci & Mazzano Amarone 2006

Acest Amarone este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, prin metoda tradiţională “Appassimento”. Practic, vinul este obţinut din trei soiuri – Corvina, Rondinella şi […]

Learn More
Vila Dobruşa Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

Salată de ton cu avocado & Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

O Crâmpoşie veselă şi sprinţară, dar cu o certă prestanţă dată de corpul plin şi de textura compactă. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul […]

Learn More
Horizon Rosé 2023 BIO, Domaine de Montmarin

Reuben sandwich & Horizon Rosé 2023, Domaine de Montmarin

Un rozé din Syrah şi Grenache, originar din regiunea Côte de Thongue (Languedoc-Roussillon, sudul Franţei), un vin BIO, discret şi elegant, cu o prospeţime citrică. […]

Learn More