razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi umpluţi cu peşte afumat & Chablis Montmains

Podgoria Montmains din Burgundia este una clasificată “Premier Cru”, ceea ce face ca Chablis-ul produs de Louis Latour aici să fie unul de top. Pentru orice fan Chardonnay de “lume veche” vinul de azi este un eveniment şi o referinţă în memoria gustativă. Unicitatea acestui Chablis constă în echilibrul perfect între aciditate şi onctuozitate, două caracteristici greu de reconciliat la un vin. Dacă mai punem la socoteală şi combinaţia exotică între notele de miere, alune, calcar şi condimente vom avea o imagine (parţială) a unui vin pe care până nu-l guşti nu vei înţelege entuziasmul adepţilor săi.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi umpluţi cu peşte afumat şi capere

Related articles

Castronele cu mere & Origini Tămâioasă Românească

Întrebare: ce s-ar putea întâmpla la întâlnirea dintre un oenolog britanic şi un soi de struguri tipic românesc? Adică ce ar putea face Stephen Donnelly […]

Learn More
Loggia della Serra Greco di Tufo 2022, Terredora Dipaolo

Loggia della Serra Greco di Tufo 2022, Terredora Dipaolo

Un Greco di Tufo 100%, din regiunea Campania (sud-vestul Italiei), un vin matur, bine evoluat, cu fructe galbene confiate, ierburi condimentate şi note minerale. Culoare […]

Learn More

Pizza Margherita & Crai Nou Pinot Noir

La o reţetă tipic italiană am să vă recomand un Pinot Noir 2008 din gama Crai Nou, produs de Domeniile Viticole Franco-Române. Acest vin, rod […]

Learn More