Cu toţii cunoaştem Lacrima lui Ovidiu, vinul alb licoros cu care Murfatlarul se mândreşte de câteva decenii. Ceea ce nu toată lumea ştie e că există şi o variantă roşie a acestui vin. Lacrima lui Ovidiu 5 roşu, căci despre el vorbim azi, este un vin fortifiat în stilul spaniolului Malaga sau italianului Marsala. Este un cupaj din două soiuri roşii: Pinot Noir (majoritar) plus ceva Cabernet Sauvignon. Mustul este fermentat parţial prin metoda clasică şi parţial prin termovinificare. Fermentarea este întreruptă prin adăugare de alcool provenit tot din distilarea vinului. În acest fel tăria creşte până la 15% fără a mai fi nevoie ca zahărul să se transforme în alcool. Urmează o maturare oxidativă în butoaie permeabile de lemn, timp de 5 ani. Vinul rezultat este roşu vişiniu, limpede şi strălucitor. Nasul are curmale coapte şi nuci verzi. Gustul este dulce, corpul, rotund şi onctuos, are o bună aciditate. Alcoolul e bine integrat, taninurile sunt moi iar notele predominante sunt cele de fructe confiate şi nucă. Postgustul ne lasă, pe lângă senzaţiile dulci, o lejeră astringenţă iodată şi ceva note amărui, plăcute. Un bun complement pentru spuma de ciocolată propusă de Costăchel.